Ruokaa pöytään kestävämmin ja turvallisesti

Ruokaturva ja maatalouden kestävyys ottivat tänään edistysaskeleen, kun hyväksyimme parlamentissa raportin kasvien jalostuksen puolesta. Tavoitteena on, että EU:n alueella voidaan jalostaa viljelykasveja siten, että ne kestävät paremmin muuttuvia sääolosuhteita ja erilaisia tuhoeläimiä, ja selviävät pienemmillä torjunta-aine- ja ravinnekuormilla. Näin voimme taata paremman ruokaturvan ja vahvistaa maataloussektorin ilmastotoimia.

Itse äänestin kokonaisuudessa esimerkiksi sen puolesta, että luomutuotteet pysyvät luomuna. Siksi tulevaisuudessa jalostetut tuotteet merkitään omalla merkinnällään, ja luomutuotteet erottaa edelleen luomumerkinnöistä.

Hienoa, että tämä raportti saatiin hyväksyttyä. Äärimmäisten sääolosuhteiden aiheuttamat satovahingot, ilmastonmuutoksen myötä yleistyvät vieraslajit ja erilaiset muut haasteet maataloudelle pitääkin ratkaista kestävästi ja fiksusti.

Scroll to Top